Världskryssningar

Världskryssningar

Är du sugen på att se världen på ett bekvämt och lyxigt sätt? Har du mycket tid och framför allt väldigt mycket pengar? I så fall är kanske en världskryssning något för dig. Att kryssa jorden runt innebär att du tillägnar semestern i en och samma (lyxiga) hytt, men får uppleva hela värden. Vi ska titta närmare på världskyssningar och även ge exempel på några av de längsta kryssningsrutterna som erbjuds just nu.

Vem åker på världskryssning?

Den absolut vanligaste resenären på världskryssningar är pensionären. Det krävs ju som sagt att man har både tid och pengar att spendera ombord på ett fartyg. En annan vanlig grupp är personer med frilansjobb eller helt enkelt arbete som är oberoende av plats. På grund av den saftiga prislappen kräver det såklart även en viss budget för att ha råd att vara så lång tid på resande fot. Självklart kan priset variera mellan de olika rederierna och fartygen. Ofta betalar man för ett paketerbjudande där olika typer av service ingår, så som room service, transfers, hotell i land, fitness-center ombord samt mat och dryck.

Jorden runt på 140 dagar

Jorden runt på 140 dagar
Jorden runt på 140 dagar

Silversea erbjuder ett koncept som de kallar för Legends of Cruising – World Cruise, vilket är en lyxkryssning på 140 dagar med stopp i alla sju världsdelar. Rutten startar vid den stora hamnen i Fort Lauderdale i Florida och seglar sedan längs den sydamerikanska östkusten ända ned till Antarktis! Sedan korsas Stilla Havet via ett par paradisiska söderhavsöar tills fartyget till slut når hamn i Australien. Från Australien fortsätter resan med sikte på Medelhavet, via Singapore, Phuket, Bombay och Förenade Arabemiraten. Medelhavet nås till slut via Suezkanalen. Efter ett par klassiska stopp i Medelhavet fortsätter skeppet upp i Europa för att tillslut avsluta kryssningen i Amsterdam, Nederländerna. Samtliga stopp erbjuder olika aktiviteter och utflykter med fokus på att uppleva lokala kulturer och kök. Silverseas Legends of Cruising World Cruise tar 600 passagerare och den billigaste biljetten går på, håll i er nu, en halv miljon kronor. Men i priset kan du räkna med en egen svit med tillhörande balkong samt butler.

Silversea erbjuder även en annan världen-runt-resa som de kallar för The Tale of Tales – World Cruise. Den startar i San Fransisco och besöker därefter 31 länder och 52 hamnar under 133 dagar.

Världens längsta kryssning

Tycker du inte att 140 dagar på havet känns tillräckligt så har Viking Cruises nu slagit på stort och erbjuder en 245-dagars världskryssning på sitt lyxiga fartyg Viking Sun.  Rutten kallas för ”Ultimate World Cruise” och räknas som världens längsta kryssning. En perfekt resa för till exempel pensionärer som har mycket tid över. Under resans gång stannar fartyget på 6 kontinenter. Det innebär inte mindre än 59 olika länder och totalt 113 hamnar. Vid varje stopp erbjuds olika utflykter och nöjen. Starten för Ultimate World Cruise går vid Londons hamn, och därifrån styr fartyget genast mot Los Angeles kust, tar ett varv runt jordklotet och återvänder sedan till London.

Ombord på Viking Sun, med rum för upp till 930 gäster, finns bland annat pooler, butiker, spa, vinterträdgård, teater och biografer. I ett spa kan besökarna till och med få uppleva fallande snö från taket! En biljett till Ultimate World Cruise ligger på cirka 820 000 kronor.

Relaterade inlägg