Utlandskryssningar från Stockholm

Utlandskryssningar från Stockholm

Att semestra på ett kryssningsfartyg kan vara en av de mest bekväma semesterformerna. Ombord på fartyget har du ofta i princip allt som behövs för en lyckad semester: ett avkopplande rum, god mat, svalkande drinkar, pool, spa, spel och nattklubb. Framför allt kan du njuta av allt detta ute till havs med fantastiska utsikter och förhoppningsvis ett soligt däck. Åker du på en kryssningsbåt som gör stopp i olika hamnar får du även möjlighet att se nya länder och städer. I den här artikeln ska vi gå igenom några av de kryssningsdestinationer som kan nås från Stockholmska kajen.

Åbo, Ålands och Helsingfors

Kanske är Finland den mest klassiska kryssningsrutten som utgår från Stockholm. Bestämmer du dig för att kryssa till Helsingfors finns det mängder av aktiviteter att hitta på – allt från lyxiga spa och restauranger till vattenparker och djurparker. Åbo å andra sidan erbjuder en härlig sommardestination med vackra små hamnar, havsbad och olika fartfyllda äventyr. Åker du till Åbo på sommaren och har barn med dig, missa inte att ta en tur till den pittoreska lilla staden Nådendal och besök Mumintrollen! Är du sugen på en Finlandskryssning så finns det olika alternativ att välja på. Från Värtahamnen åker Tallink Silja Line och från Frihamnen åker Viking Line. Ofta arrangerar fartygen olika typer av temakryssningar som till exempel spa‑kryssning, dansbandshelg, familjekryssning eller pokerkryssning. Utbudet är enormt och finns att scrolla igenom på rederiernas hemsidor. Det finns även flera olika rutter och rederier som åker från Stockholm till Åland. Åland ligger relativt nära Sverige och denna vackra ö med dess fantastiska skärgård är en stor favorit bland både svenska och finska turister. Både Viking Line och Silja Line kör dagsrutter på omkring elva timmar, då du får ägna ett par timmar på land i Mariehamn. Ofta lämnar fartyget kajen tidigt på morgonen och du får äta en trevlig frukost eller brunch ombord. Väl iland på Åland får du vandra runt fritt. Nära hamnen finns allt från museum och konsthantverk, till bad, fiske och cykling. När det sedan är dags att gå ombord igen kan du njuta av billig Tax free-shopping, poolbad, spel och lekfyllda aktiviteter för de minsta passagerarna.

Tallinn och Riga

Tallinn och Riga
Tallinn och Riga

Viking Line erbjuder både två-nätters-kryssningar utan avstigning i Tallinn, och hotellpaket där du kan stanna ett par nätter i staden. Med Tallink Silja Line kan du åka en 40-timmarskryssning med utgång från Värtahamnen. Kryssningen inkluderar två nätter ombord, samt en sju-timmars utlyft på land i Tallinn. Här finns många spännande aktiviteter att hitta på, till exempel segway‑turer, Escape Rooms, bungyjump och BMX-banor. För den som stannar lite längre i staden så erbjuder Tallinn en av norra Europas största djurparker samt Estlands bästa golfbana. Dessutom är Tallinn överlag billigt att turista i och du kan njuta av fantastiska gourmetrestauranger för ungefär halva priset jämfört med Sverige. Med Tallink Silja Line kan du åka på kryssning till Riga i Lettland, staden som andas konst och mode. Perfekt destination för den kulturintresserade som vill ägna dagen åt att uppleva både klassisk konst och moderna konstutställningar. Precis som Tallinn-kryssningen så är det 40‑timmarskryssning som gäller, med två nätter ombord och en dag i land.

Relaterade inlägg