Skäms inte över kroppen – kryssning

Skäms inte över kroppen - kryssning

Det finns en kryssning för alla. Oavsett om det handlar om intressen eller rörelsehinder eller billiga resor så finns det kryssningar att hitta. Dansbandskryssningar eller spelkryssningar eller team matkryssningar har länge erbjudits. Men nu har det börjat att gå mer och mer mot att människor vill ha upplevelser eller någon form av hälsoaktivitet.

Andra typer av kryssningsteman

Man kan se att kryssningar med hälsotema ökar i antal och tittar man till kryssningsfartygen så satsas det mer och mer på SPA och andra avkopplande aktiviteter ombord. Kanske vill resenärer nu ha mer än shuffleboardspel på däck, stora, läckra bufféer, billiga drinkar i glada färger och skattefri shopping. Man vill nu ha allt detta men ändå lite mer. Några exempel är zumba-kryssningar och hälsotema-kryssningar. I USA har tv-kändisen Whitney Thore startat upp något de kallar “No body shame at sea”. Whitney är en amerikansk tv-personlighet som blivit känd för realitysåpan My Big Fat Fabulous Life som går på kanalen TLC. Hon är en förespråkare för att trivas med den man är och att aldrig ursäkta sig själ för sitt utseende. Hon är en av de mest kända kroppspositiva aktivisterna och försöker inspirera andra att älska sig själva för den de är. 2013 drog hon igång kampanjen “No Body Shame Campaign” för att på det sättet kunna inspirera och hjälpa människor från alla olika grupper att kunna leva ett liv utan någon skam. Hon har även skrivit memoarer med titeln “Jag gör det med lamporna på”.
Nästa “No body shame at sea”-resa går i november 2019 och där kommer man besöka St. Kitts, St. Thomas och Bahamas. Det beskrivs som en oförglömlig upplevelse för alla som någon gång skämts för sig själv och sitt utseende.

Kom som du är och trivs

Kom som du är och trivs
Kom som du är och trivs

Till resan välkomnar man människor i alla storlekar, förmågor, kön, sexuell orientering och hudfärg. Enda kravet som finns är att man är över 18 år, eller har med sig en förälder. Det beskrivs som en sju dagar lång fest även om begreppen fest i det här fallet inte betyder att dricka alkohol från morgon till kväll. Festen handlar istället om yogaklasser, föreläsningar, gemensamma middagar, dansklasser och olika exklusiva arrangemang för deltagarna. Allt är utformat för att säkerställa att deltagarna känner sig avslappnad och får sitt livs resa med likasinnade personer som alla har samma mål – att ni ka stötta varandra. Dessutom finns alla från tv-serien med, givetvis Whitney men även hennes familj, vänner och speciellt inbjudna gäster.
Kryssningen med Royal Caribbean’s Ocean of ​​Seas utgår ifrån Fort Lauderdale och kommer även att lägga till på samma plats när kryssningen är över. I år kommer turen att arrangeras för fjärde året i rad och den blir bara mer och mer populär för varje gång.

Enormt vattenland och oförglömliga minnen

Sista stoppet innan resans slut är den fantastiska hamnen Cococay på Bahamas. Där finns 125 hektar av attraktioner med karibiskt tema och upplevelser som inkluderar den största vattenrutschbanan i Nordamerika, den största vågpoolen i Karibien, den högsta utsiktspunkten på Bahamas och även den största sötvattenpoolen i hela regionen.

2017 års kryssning var den första för mig och jag kommer definitivt att åka igen. Det var något kraftfullt över hela arrangemanget och jag har nog aldrig sett så många kvinnor stötta varandra så ärligt och så djupt som vad man gjorde på kryssningen. Jag har varit på många kryssningar genom åren men denna var utan tvekan den allra bästa. Bara en sån sak som att få umgås med Whitney och hela hennes familj och vänner var en upplevelse. Att få komma så nära någon som är så pass känd för att konstatera att hon inte är någon diva över huvud taget. Hon ser alla och hon vill verkligen att alla deltagare ska må bra. Hon brinner för det hon gör. Det var så vackert att se alla kvinnor i olika storlekar och former och alla var bara så glada och avslappnade. Ingen tilläts att skämmas eller vara osäker. Alla hade liksom samma mål, att inte skämmas och att inte låta någon känna minsta skam över utseendet. Whitney utstrålar det budskapet med varje liten cell av hennes kropp och hennes positiva sätt och stora självförtroende smittar av sig. Ja smittade av sig gjorde hennes skratt också, och hela hennes familj var lika positiva.

Jag kan nog säga att så som man ser dem på tv, så är de också i verkligheten. Dessutom, dansklasserna var något av det roligaste jag gjort på många år. Så otroligt roligt och fritt, Whitney smittade av sig med sin energi. Jag var så slut på kvällarna så istället för att hänga med de andra till någon bar eller casinot så tog jag det lugnt i hytten och spelade ett av mina favoritspel, tjugoett. För mig var kryssningen faktiskt livsomvälvande och jag kom därifrån med mycket stärkt självförtroende.

Relaterade inlägg