Maldiverna

Maldiverna

Det finns inget rim eller reson till de val som gör jag när jag skriver om vackra öar runt om i världen mer än att det är öar som jag antingen har besökt och verkligen uppskattar eller öar som jag verkligen vill besöka, efter att ha hört, läst och sett diverse bilder och information om dessa platser. En av de sistnämnda platserna är Maldiverna, en plats jag ännu inte besökt men så gärna vill åka till, en vacker dag. Maldiverna, Seychellerna, Jamaica, Bahamas och Bora Bora är några av dessa platser som jag kommer att besöka en vacker dag.

Varför Maldiverna?

Egentligen behöver man väl inte förklara varför man vill åka till just maldiverna då det räcker med att se en bild som denna och man är såld.

Landets huvudstad är Male och här hittar vi stora delar av landets kulturella platser så som museum, palats, Sultan Park, fiskmarknaden och en enorm moské. Detta är väl inte det man först tänker på när man tänker på Maldiverna men det är absolut värt att spendera en dag eller två i huvudstaden innan eller efter ni beger er ut till ert hotell, stranden och kristallklara vattnet. Då detta är ett örike så erbjuds ni en mängd olika rätter från havet och ni rekommenderas att verkligen pröva på det lokala utbudet av mat. Vidga dina vyer, pröva något nytt och låt er njuta av allt som erbjuds. Förbered er på en något kryddstark mat som ofta innehåller kokosnöt men låt er inte skrämmas av detta. Ni behöver bara beställa en mild variant av rätten om ni inte klara av stark mat.

Lyx

Lyx
Lyx

Stora delar av landets ekonomi är helt och hållet baserat på turismen och öriket har således fokuserat stort på att tillmötesgå tillströmningen av turister, även dom ultrarika besökarna. Av de omkring 200 öar som öriket består av är strax under 90 av dessa dedikerade till lyxhotell eller helt och hållet privata för enbart en boende gäst. Dessutom har man begränsat hotellens utspridning genom att bara tillåta ett hotell per ö vilket gör att alla gäster verkligen får det lugnt och fridfullt. Med tanke på att dessa hotell också kostar en slant så är det i regel all-inclusive boende som gäller på dessa, vilket betyder att all mat och dryck ingår i priset. Tänkt dig att sitta på en altan, avnjuta en middag bara meter från stranden under en solnedgång, kan det bli mer romantiskt än så?

Är det party och festande som ni är ute efter då är Maldiverna inte det rätta resmålet för dig. Då kan öar som Mallorca, Cypern eller Ibiza istället vara något för er.

Tänker ni åka hit kan det vara bäst att undvika perioden november till april då det är regnperiod då så sikta in er på att åka mellan maj och oktober månad, en period då ni kommer att få avnjuta sol och temperaturer på mellan 24–35 grader. Resan hit tar omkring tio timmar om man flyger direkt från Arlanda.

Relaterade inlägg