Kryssningar till Tallinn

Kryssningar till Tallinn

Om du längtar efter att komma iväg och upptäcka nya platser, men stoppas av flygkostnaderna, eller av att din tid inte räcker till. Då är det här ett perfekt alternativ för dig!

Kryssningsfartyg

 Att välja att resa med fartyg istället för flygplan är bra för både miljön och plånboken, och det finns många fartyg och städer att välja mellan. Tallink och Silja Line har flera destinationer att åka till, och de har de mest populära kryssningsfartygen. Deras två fartyg Baltiq Queen och Victoria I bjuder på weekendkryssningar till bland annat Tallinn. På båtresan bjuds det på god mat, aktiviteter, underhållning, relaxavdelning och mycket mer! När fartyget anlänt till sin destination får man hela sju timmar på sig att upptäcka staden, och man kan även välja att åka till Riga, Helsingfors, Åbo och Åland. Viking Line har också dygns-kryssningar till Tallinn, och dessa kostar endast 360kr. De har även resor till bland annat Visby, Ryssland och Borgå. Vill man åka på längre resor till andra städer och länder, är Birka Cruise ett bra alternativ. De erbjuder 2–5 dagars båtturer till bland annat Höga kusten, Berlin, Hamburg, Vasa, Gotland och mycket mer. De har även weekendresor med skidåkning i Sundsvall. Vill man resa långt bort och upptäcka flera olika länder med båt så finns bland annat MSC Cruises. De erbjuder paketresor till bland annat Karibien, Medelhavet, Sydafrika, Sydamerika, Kina, Japan, Dubai, Norge och mycket mer.

Kryssningsfartyg

Tallinn

Tallinn är Estlands huvudstad och ligger vid finska viken i norra delen av landet. På sommaren är huvudstaden en av Europas vackraste städer. När kvällarna är långa och ljusa, och solen skiner över staden så kan nog ingen motstå stadens charm. Först och främst är Tallinn mest känt för sina torn, kyrkor, katedraler och torg. Men det finns mycket mer än så. De smala kullerstensgränderna mellan husen leder in till fina små bakgårdar, pastellfärgade fasader och parker. Innanför muren gömmer sig rosor, gavelhus och den pittoreska, gamla stan. Shoppingmöjligheterna är många, här finns allt ifrån märkeskläder, second hand butiker och marknadsplatser, till saluhallar och loppmarknader. Även maten och nattlivet är känt här. Det finns loungeklubbar med dj:s, dansklubbar, pubar, barer, prestigefyllda teatrar, och restauranger som påminner en om New York med sina bardiskar och panoramafönster. Men sevärdheter som medeltida vakttorn, museum, medeltidshus, teatrar, gotiska kyrkor, presidentpalats, gamla gator och världens äldsta apotek, är det som i första hand lockar turisterna till den gamla staden. Det finns något för alla i Tallinn. Du kan vandra i Gamla stan, se de moderna kvarteren i Telliskivi, handla på marknaden Balti Jaama Turg, gå på spa, hoppa bungyjump, åka gokart, åka karuseller på Super Skypark, finna inspiration i det kreativa kvarteret Kalamaja, gå på matmarknader eller ta en pubrunda. Allting finns här, och om man inte vill åka med kryssningsfartyg, utan istället vill spendera mer tid i själva staden, så finns det flera billiga flyg och hotell att välja mellan. Så ta med dig familjen, vännerna eller partnern och upplev denna magiska plats!

Relaterade inlägg