Kryssningar i USA

Kryssningar i USA

Att semestra på kryssningsfartyg är väldigt populärt USA. Alla de största rederierna finns verksamma i USA, varav de mest populära är Royal Caribbean, MSC Cruises, Celebrity Cruises och Costa Cruises. Rutterna är många och du kan välja att utgå från både den västra och östra kusten. I den här artikeln ska vi se närmare på just kryssningar som kastar loss från USA.

Kryssa till Karibien

Från Florida går det massvis med kryssningar söderut till de Karibiska öarna, avgångarna går från både Miami (Port of Miami), Fort Lauderdale (Port Everglades) och Orlando (Port Canaveral). Tack vare det stora utbudet är det enkelt att hitta något som passar just dig, vare sig du reser som singel, i par, med barn eller om du är pensionär. Dessutom är utbudet av destinationen stort och varierat och du kan välja mellan den ena paradisön efter den andra. Vanligast är att rutterna pågår i en vecka, men det finns både kortare och längre turer. Många av kryssningsfartygen som kör i Karibien har hög lyxfaktor och erbjuder underhållning av alla typer – allt från utomhusbio och musikaler till vattenland och shoppingcenter.

Njut av Västkusten

Njut av Västkusten
Njut av Västkusten

På Västkusten finns det flera olika kryssningsrutter till både Alaska och den Mexikanska Rivieran. Alaska är en relativt ny destination i kryssningsvärlden och har blivit väldigt populär just för sommarhalvåret. De mest populäraste rutterna utgår från Seattle i staten Washington. Härifrån är det möjligt att ta en kryssning till Hawaii året runt; det perfekta valet för den som vill ha storslagen natur, svajande palmer och perfekta sandstränder. Upplev bland annat Pearl Harbour, Honolulu och Waikiki Beach. Vill du åka längre? – varför inte ge dig ut på den klassiska turen över Atlanten, från USA till Europa, eller tvärtom? Ofta sker dessa kryssningar vid säsongsbyten då rederierna vill flytta sina fartyg för att de ska befinna sig på den bästa kontinenten för säsongen. Turen tar vanligast mellan sju och 21 dagar beroende på hur många stopp fartyget gör på olika destinationer. Den snabbaste rutten tar sju dagar och utgår från Southampton. Den här turen kallas också för Titanic-kryssningen, eftersom den går i samma fotspår som det historiska fartyget gjorde i början av 1900-talet.

Längs kusten från New York

Det går stora kryssningsfartyg från New Yorks hamnar året om. På vinterhalvåret rör de sig oftast söderut mot Karibien och på sommaren finns även turer som rör sig norrut längs den östra kusten eller österut över Atlanten. Är du sugen på en lite längre Karibien- eller Bahamas-resa så kan det vara en bra idé att starta från New York istället för Florida. Väljer du en kryssning från New York som istället går norrut så får du åka längs New England upp ända till Kanada. Här uppe är kusten otroligt vacker med en bergig och skogig natur jämfört med de sandfyllda paradisöarna i söder. Från New York avgår även en del längre världskryssningar, till exempel till Sydamerika, Asien och Australien. Dessa varierar mellan säsong och olika år så det bästa är att kolla runt på de olika rederiernas hemsidor för att ta reda på vilka erbjudanden som finns just när du vill åka.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig lite inspiration för framtida kryssningar!

Relaterade inlägg