Kryssningar i Asien

Kryssningar i Asien

Asien har mycket att erbjuda för både den som vill uppleva väldigt mycket men också den som enbart vill njuta och ha det trevligt. Idag finns det stora skepp som är enormt stora och tillhandahåller alla tänkbara bekvämligheter som ma kan tänka sig. Vill man kryssa runt i Asien så ska man veta att det är ett väldigt stort område och det finns många alternativ att välja mellan. Japan kallas ofta för solens rike och erbjuder mycket kultur och många spännande aktiviteter. Vad sägs som att besöka den stora Toyota fabriken eller gå och titta på den mycket kända F1-arenan Suzuka som finns. I övrigt blir det besök i flera stora städer och bara det kan vara en stor upplevelse.

Vill man variera städer med härliga stränder är Malaysia ett bra alternativ att åka till. Besök det höga tornet i huvudstaden Kuala Lumpur som är 452 meter högt eller strosa bara runt i staden och bli hänförd. Detta kombineras med fantastiska stränder och andra spännande städer som har en härlig blandning av nytt och gammalt. Thailand är ett annat land i Asien som lockar många svenskar främst under vinterhalvåret. Här går det att njuta av fantastiska stränder, mycket smakrik mat och människor som alltid har ett leende på läpparna. Vilken av alla orter i Thailand blir din favorit? Genom att resa runt i landet får man möjlighet att upptäcka nya resmål att återkomma till.

Bra resmål under vintertid

Bra resmål under vintertid
Bra resmål under vintertid

Under vintertid är det många svenskar som väljer att fly snö slask och kyla och byter ut det mot sol och värme. Vilket land passar egentligen bra som en vinterdestination? Kanarieöarna är alltid väldigt populärt att åka till. Här finns det många svenskar bofast och det är inte allt för lång flygresa dit. Dock kan man inte förvänta sig att det är jättevarmt utan mer som en svensk sommar. Det är relativt dyrt att både bo och leva på Kanarieöarna.

Thailand väljer många att återvända till då det är ett land där det är väldigt billigt att leva och bo. Att ta sig runt är både enkelt och billigt med lokalbussen. Här är det riktigt varmt året om och många soltimmar. Landet är väldigt stort och består dessutom av många små öar som många väljer att bege sig till, antingen med båt eller inrikesflyg.

Mexico är ett land som erbjuder många spännande utflykter för den som gärna vill uppleva olika saker. Prova att bada och snorkla i en Cenote eller ta dyklektioner i havet. Här är det varmt vintertid och många hotell erbjuder all inclusive vilket gör att man som resenär kan ha en kontroll över kostnader redan från början.

Egypten går att besöka på senhösten och vintern, men är liksom Kanarieöarna inte jättevarmt. Här finns fantastiska korallrev som är en otrolig upplevelse att snorkla i. Här kan man se ett rikt djurliv. På många ställen erbjuds möjligheten att ta dykcertifikat vilket gör att man får dyka med tuber. Har man aldrig testat tidigare kan det vara bra idé att ta ett testdyk för och se vad man tycker.

Relaterade inlägg