Åk på en romantisk kryssning

Åk på en romantisk kryssning

Det finns såklart en mängd olika bra anledningar att hoppa på ett av världens alla härliga kryssningsfartyg och bege sig ut på en kryssning. Kanske vill du se världen eller kanske är du bara utsliten och behöver lite välförtjänt semester. Men kanske har du precis hittat kärleken, ska gifta dig eller fira 10-årsdag. Då är en romantisk kryssning perfekt för dig. Och din partner! I den här artikeln tänkte jag ge mig på att förklara varför den romantiska kryssningen är min absoluta favoritkryssning – och varför just ni borde prova på!

Flera romantiska äventyr i ett

Istället för att välja ut ett specifikt resmål för smekmånaden kan ni få uppleva flera stycken. Det där lyxhotellet med strand och poolbar kanske låter trevligt, men ni vet lika väl som jag att man tröttnar efter ett par dagar. I början känns allting nytt, fräscht och lyxigt och man känner att man aldrig vill åka ifrån lugnet på hotellet. Men efter ett par dagar börjar alltid rastlösheten smyga sig på. Det går inte att stoppa. Det spelar ingen roll hur lyxigt hotellet än är. Att dricka samma drinkar på samma strand, eller vid samma pool blir uttjatat rätt snabbt. Och ofta är smekmånader långa. Ni förtjänar såklart bättre än att bli rastlösa på smekmånaden. På kryssning blir ni inte rastlös på samma sätt eftersom kryssningar ger er möjligheten att uppleva en mängd olika platser och destinationer. Ena dagen kan ni slappna av på en tropisk sandstrand med exotiska drinkar, nästa dag kan ni upptäcka en ny stad och äta middag på en romantisk restaurang.

Ladda om batterierna på fartyget

Ladda om batterierna på fartyget
Ladda om batterierna på fartyget

Däremellan kan ni vila upp er på kryssningsskeppet. Antingen så vilar ni ut och umgås i hytten, eller så ger ni er ut och tar del av allt som skeppet har att erbjuda. På alla större kryssningsfartyg finns en uppsjö olika roliga aktiviteter, och på flera stycken, till exempel MSC Cruises, finns speciella paket för dem som vill krydda tillvaron med lite extra romantik. Självklart kan ni ju även bara slappa och beställa drinkar vid poolen också, om det passar bättre. Något som jag tycker är alldeles speciellt att bevittna på kryssningar är soluppgångarna och solnedgångarna. De är helt klart mer magiska när man är ute till havs, och kanske har ett glas champagne i handen. Att stå längst fram på fartyget, i Titanic-stil, och tillsammans kolla på solnedgången är antagligen bland det mest romantiska man kan göra. Är ni uppe tidigt, så är en romantisk frukost med olika tropiska frukter i soluppgången inte heller så illa!

Relaterade inlägg